RSS/sidlistningsblock

RSS/Sidlistningsblock använder du för att slå ihop flera nyhetsflöden.

RSS/sidlistningsblock är ett block som visar flöden från olika källor det kan vara både RSS flöden och sidlistningsflöden. Du kan också lägga ihop flera flöden så att det ser som om de kommer från samma flöde. Oftast görs detta till exempel på startsidor för att slå ihop flera källor till ett nyhetsflöde. 

Sidlistningsblocket listar alltså sidnamnen på de sidor som finns under den sida du anger som inställning i blocket. Så om du till exempel anger att blocket ska hämta sidor under sidan Nyheter, så kommer alla sidor som ligger publicerade under sidan Nyheter att listas under varandra. 

Exemplet här nedan hämtar till exempel från två olika källor.

Gör så här:

Skapa RSS/sidlistningsblock

  1. Tryck på skapa ett nytt block, namnge och välj RSS/sidlistningsblock
  2. Välj Skapa
  3. Redigera och lägg till de RSS flöden och sidlistningsblock du vill slå ihop
  4. Publicera

Extra funktioner

  1. Möjlighet att bestämma sorteringsordning
  2. Fält för att lägga till en beskrivande text
  3. Möjlighet att ställa in hur många webbsidor som ska visas samt att peka ut en webbsida där alla sidor visas

 

Exempel på ett RSS/sidlistningsblock som listar sidor från två olika källor

  • Marker ska restaureras i länder kring Nordsjön

    De åtta partnerna i projektet EXPBIO har träffats för första gången i ett europeiskt samarbete som ska främja biologisk mångfald i Nordsjöregionen. EXPBIO leds av Göteborgs botaniska trädgård. vars huvudman är Västra Götalandsregionen (VGR).

  • Jacob Wulfsberg blir ny regionchefläkare i Västra Götalandsregionen

    Den 18 juni tar Jacob Wulfsberg över som regionchefläkare efter Marga Brisman, som går i pension.

  • Infrastruktur på agendan när högsta ledningarna möttes

    Planen för landets vägar och järnvägar. Det var en av punkterna på torsdagens möte mellan ledningarna för Länsstyrelsen Västra Götaland och Västra Götalandsregionen (VGR).

  • Regionstyrelsen 5 mars 2024

    På sammanträdet den 5 mars 2024 beslutade regionstyrelsen bland annat att föreslå att regionfullmäktige godkänner avtalet mellan VGR och de 49 kommunerna om naturbruksutbildningarna i länet. Regionstyrelsen godkände också en plan för samverkan med civilsamhället för att stärka demokratin.

  • Kraftfull satsning på cirkulärt företagande i Västsverige

    Miljö- och regionutvecklingsnämnden (MRU) i VGR tar nu ett kraftfullt steg mot en mer hållbar och konkurrenskraftig framtid för företag i Västra Götaland. Med en investering på 9 miljoner kronor siktar man på att främja övergången till lönsamma cirkulära affärsmodeller som integrerar digital utveckling, en strategi som EU framhåller som avgörande för hållbart entreprenörskap.

  • VGR en aktör i statens innovationsprogram Shift2Access

    Impact Innovation är Sveriges stora innovationssatsning för 2030-talet som ska öka takten i den gröna omställningen och stärka vår internationella konkurrenskraft. VGR är en av aktörerna i Shift2Access, ett av fem program som handlar om hållbar samhällsbyggnad och mobilitet.

  • Regionfullmäktige 27 februari 2024

    Regionfullmäktige beslutade på sitt sammanträde den 27 februari bland annat om nya patientavgifter från och med 1 april. Fullmäktige beslutade också om avgiftsfri vaccination för personer som inte har tillräckligt skydd mot mässling, röda hund, difteri, stelkramp, polio och kikhosta, om krigsplacering av medarbetare i Västra Götalandsregionen samt att avsluta planeringen av närsjukhuset på Wieselgrensplatsen i Göteborg.

  • Minskade kostnader för hyrbemanning i vården

    Under 2023 minskade Västra Götalandsregionen (VGR) sina kostnader för inhyrd bemanning i vården. Det visar rapporten Bemanningstrenden från Sveriges Kommuner och Regioner.

  • VGR:s hälsning till Ukraina efter två år av krig

    Lördagen den 24 februari är det två år sen Ryssland invaderade Ukraina. Västra Götalandsregionen flaggar under dagen med ukrainsk flagga för att visa solidaritet med krigets offer.

  • Bokslut 2023: Mer samarbete när VGR tacklar ekonomiska utmaningar

    Västra Götalandsregionen (VGR) redovisar ett negativt resultat på -918 miljoner kronor (mnkr) för 2023. Det är 967 mnkr bättre än det budgeterade minusresultatet. Högre skatteintäkter, riktade statsbidrag och en positiv värdeutveckling på börsen har mildrat underskottet. Hälso- och sjukvården har haft de största ekonomiska utmaningarna.

  • Regionstyrelsen 6 februari 2024

    Regionstyrelsen beslutade på sitt sammanträde den 6 februari 2024 bland annat att ge klartecken för nybyggnation av en tågdepå, att godkänna ett genomförandeavtal för kollektivtrafik på Norra Älvstranden och att föreslå till Socialdepartementet att ändra lagen om handel med läkemedel. Regionstyrelsen fick också ta del av en slutrapport om förbättrad tillgänglighet till BUP genom En väg in.

  • Innovation ska bidra till att minska kompetensbrist i skola och vård

    Behovet av att hitta rätt kompetens i offentlig sektor är i dag vår största arbetsmarknadsutmaning. Därför beviljar miljö- och regionutvecklingsnämnden, Västra Götalandsregionen 14,7 miljoner kronor till sex projekt som ska förbättra kompetensförsörjningen i offentlig sektor. Projekten ska bland annat genomföra skräddarsydda utbildningar inom praktisk AI-tillämpning för vårdpersonal, öka användningen av digital teknik inom äldreomsorgen och utveckla karriärvägar inom förskola.

  • Industridagen kommer till Göteborg 23 september!

    Med Industridagen 2024 välkomnar Industrirådet på nytt Sveriges beslutsfattare för diskussion och inspiration om vad vi tillsammans behöver åstadkomma för att Sverige ska fortsätta vara en konkurrenskraftig, innovativ och robust industrination.

  • Nationellt avtal om hyrbemanning

    Den 16 februari ansluter sig Västra Götalandsregionen (VGR) till det nationella avtalet om hyrbemanning inom hälso- och sjukvården. Avtalet är en viktig del i regionernas arbete med att minska kostnaderna och beroendet av inhyrd bemanning.

  • Västra Götalandsregionen vill gå vidare i planen mot nya spår mellan Borås och Göteborg

    Frågan om järnväg Göteborg-Borås har pågått länge. I höstas kom det välkomna beskedet från regeringen att järnvägen Göteborg-Borås återigen var aktuell för utbyggnad och att regeringen har avsatt 43,5 miljarder för detta. Därefter har det förts diskussioner mellan Västra Götalandsregionen och direkt berörda kommuner – Göteborg, Mölndal, Härryda, Bollebygd och Borås samt Trafikverket för att hitta den bästa lösningen och säkra den viktiga järnvägen.