Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Dokument

Att publicera information i dokument på webben är alltid ett andrahandsval. Om en text lika gärna kan ligga direkt på en webbsida ska den göra det. Det ger en bättre tillgänglighet, bättre träffar i sökmotorer och är enklare att läsa via mobilen.

Tillgängliga dokument

Viktigt att komma ihåg är att lagkraven om tillgänglighet gäller även dokument.  

Använd tydliga dokumentnamn

Dokument du länkar till ska ha tydliga filnamn. Använd inte interna arbetsnamn som filnamn. Undvik att döpa dokument efter artikelnummer, diarienummer, blankettnummer eller liknande. Om artikel- eller blankettnumren är kända hos besökarna bör de dock vara en del av filnamnet.

Fördjupande länkar från Vägledning för webbutveckling

Dokument av bestående karaktär

På Västra Götalandsregionens webbplats ska dokument publiceras via SOFIA (eller motsvarande dokumenthanteringssystem, exempelvis SOFIAstyr).

Publicera via SOFIA

Publicera allmän handling till webben i SOFIA manual

Politiska handlingar och protokoll

Alla politiska handlingar och protokoll hanteras genom Public 360, men presenteras via listningar i systemet OpenGov. Enskilda dokument kan också publiceras från SOFIA.

Visa många dokument i en iFeed

Om du vill visa en stor mängd dokument är det oftast enklast att lägga dem i en dokumentlista, en så kallad iFeed. Du kan ge dokument i SOFIA metadata som söks ut och visas i en iFeed automatiskt när de upprättas via SOFIA.

Så gör du ett iFeedblock


Senast uppdaterad: 2023-02-27 15:47