Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bildlänkar 1+2

Blocken Bildlänkar 1+2 visar tre bildlänkar till olika webbsidor som du vill lyfta fram på en startsida. Den går även att använda på andra typer av sidor.

Blocket visar antingen en större bild till vänster och två mindre till höger eller en större bild överst och två mindre nedanför.

Det här är ett bra sätt att hjälpa besökaren till information den vill ha. Webbstatistik kan hjälpa dig med vad besökare letar efter på dina sidor.

Gör så här:

Skapa ett Bildlänkar 1+2 block

  1. Tryck på skapa ett nytt block, namnge och välj blocket Bildlänkar 1+2. 
  2. Välj Layout och Publicera.
  3. Redigera blocket och välj Skapa ett nytt block. 
  4. Nu kommer du in i blocket Nytt Block: Länkad bild 1+2. Namnge blocket, välj bild och skriv eventuell rubrik.
  5. Välj vilken sida som ska vara länkad i bilden genom att klicka på de tre prickarna bredvid rubriken Bild länk.
  6. Publicera.
  7. Gör om punkt 3 till 6  ytterligare två gånger. 
  8. Vill du ändra ordningen på bilderna kan du bara dra och flytta bildblocken

Peka på bilder

Innan du lagt in bilder i blocket Bildlänkar 1+2 syns detta inte på webbsidan, du får peka på det med muspekaren för att kunna se det.

Som du ser är det vit text mot mörk bakgrund som är inställt. Det innebär att du måste säkerställa att kontrasten blir tillräckligt bra för besökaren. Det ligger visserligen en grå skugga bakom texten för att lyfta fram den, men den är inte alltid tillräcklig. Använd mörkare bilder för att vara på den säkra sidan.

 


Senast uppdaterad: 2022-09-15 11:29