Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Popup-funktioner

Vi har ingen inbyggd funktion för popupfönster i Optimizely eftersom de fungerar dåligt för besökare som surfar via mobilen och oftast är otillgängliga för skärmläsare. Därför ska vi alltid försöka hitta en annan lösning.

Undvik popup-fönster

Den första regeln för popupfönster är att försöka undvika att använda dem. Våra webbplatser är byggda för mobil i första hand och då fungerar popup-fönster dåligt.

Popup-fönster fungerar också mindre bra för besökare som surfar via skärmläsare (används av blinda och synskadade). När popup-fönstret täcker hela skärmen finns risken att besökaren blandar samman bakåt- och stängknapparna och råkar stänga ursprungsfönstret när hen egentligen bara vill gå till föregående sida.

Vill du veta mer om varför vi inte använder popup-fönster kan du läsa om dem i Vägledning för webbutveckling, riktlinjer för hur man bör arbeta med webbplatser i offentlig sektor. 

Information om popup-fönster i Vägledning för webbutveckling


Senast uppdaterad: 2022-10-10 13:49