Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Webbhandbok med manual och riktlinjer

Här i Webbhandboken finns manualer till Västra Götalandsregionens delade Optimizelymallar och koncernövergripande riktlinjer för webbpublicering. Webbhandboken beskriver hur vi arbetar med webb inom Västra Götalandsregionen.

Innehållet på sidorna uppdateras efter varje uppdatering av Optimizely och när något i riktlinjerna ändras.

 

Målgrupp för webbplatsen

Webbhandboken riktar sig till webbredaktörer och andra i Västra Götalandsregionen som jobbar med webb. Vi har valt att publicera den externt dels för att redaktörer i våra helägda bolag ska kunna komma åt informationen, och för att andra organisationer, kommuner och regioner ska kunna dra nytta av innehållet.

 

Krav på tillgängliga webbplatser

Kraven i webbdirektivet började gälla 23 september 2020. Webbdirektivet är svensk lag i och med den så kallade DOS-lagen - lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. 

Inloggning och länkar

Här är några länkar du kan ha användning av som redaktör för webben. Lägg gärna till ett bokmärke i din webbläsaren när du är inloggad, då kan du börja redigera på rätt sida direkt. 

Optimizely extern inloggning

Optimizely intranät

Optmizely intranät login

Andra länkar

Så här börjar du

Här finns information för dig som är helt ny i Optimizely, om hur du beställer behörigheter och hur du hittar VGR-gemensamma Optimizelyutbildningar.

Kontakt

Har du frågor om något som står i webbhandboken, eller saknar något som borde finnas kan du e-posta din synpunkt till webb@vgregion.se eller diskutera med oss på VGR:s egen Yammerkanal. Där är det gruppen Digital kommunikation och webbutveckling som gäller. Tagga ditt inlägg med #webbhandboken.

Sidmallar

Här hittar du manualer för VGR:s delade sidmallar Startsida, Informationssida och Nyhetssida.

Block

Här finns manualer till de olika blocktyperna och mer information om hur block fungerar.

Bilder

Såhär lägger du in en bild, om bildval och VGR Mediebank.

Har du frågor om innehållet?

Det är webbredaktionen på Koncernkontoret som ansvarar för innehåll och uppdateringar på den här sidan. Kontakta oss genom att mejla webb@vgregion.se.