Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Webbhandboken

Webbhandbok med manual och riktlinjer

Webbhandboken är en webbplats som beskriver hur vi arbetar med webb inom VGR. Här finns manualer till block och delade mallar i Optimizely och koncernövergripande riktlinjer för webbpublicering.

Innehållet på sidorna uppdateras efter varje uppdatering av Optimizely och när något i riktlinjerna ändras.

Så här börjar du


Så här börjar du
Här finns information för dig som är helt ny i Optimizely. Information om hur du beställer behörigheter och hur du hittar Västra Götalandsregionens utbildningar i Optimizely.

Utbildning i Optimizely, innehåll

Ny visuell identitet på VGR:s webbplatser

Snart är det dags att implementera VGR:s nya visuella identitet på webben. Den nya visuella identiteten ska skapa förutsättningar för ett tillgängligt, pålitligt, tydligt och modernt gränssnitt.

Ny visuell identitet

Krav på tillgängliga webbplatser

Webbdirektivet är svensk lag i och med den så kallade DOS-lagen - lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. 

Inloggning

Lägg gärna till ett bokmärke i din webbläsaren när du är inloggad, då kan du börja redigera på rätt sida direkt. 

Optimizely extern inloggning

Optimizely intranät

Målgrupp för webbplatsen

Webbhandboken vänder sig till webbredaktörer och andra i Västra Götalandsregionen som jobbar med webb. Den är publicerad externt för att andra organisationer, kommuner och regioner ska kunna dra nytta av innehållet.

 

Kontakt

Har du frågor om något som står i webbhandboken, eller saknar innehåll kan du kontakta webb@vgregion.se eller diskutera med oss på Yammer i gruppen Webbpublicering och webbutveckling som gäller. Tagga ditt inlägg med #webbhandboken.