Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Privata vårdföretag

Privata vårdföretag, som arbetar på uppdrag av och är finansierade av regionerna har möjlighet att få åtkomst till innehåll i E-biblioteket som ingår i Eira-samarbetet.

Regionsamarbetet Eira förhandlar och sluter gemensamma licensavtal för digitala biblioteksresurser. Samtliga regioner ingår i samarbetet. Licensavtalen tillåter även att privata vårdgivare, som arbetar på uppdrag av och är finansierade av regionen, kan använda innehållet om det finns tekniska förutsättningar i regionen. Användningen är begränsad till den del av vårdgivarens verksamhet som sker på uppdrag av regionen. 

Privata vårdgivare i VGR som har ett aktivt AD-konto (VGR-id med lösenord) har möjlighet att logga in i E-biblioteket och nå Eira-innehållet. För övriga har vi tyvärr ingen lösning i dagsläget, förutom genom besök vid något av regionens medicinska bibliotek.  

Privata vårdgivare kan beställa enskilda artiklar som ingår i Eira-samarbetet utan kostnad. Beställ genom att skicka referenser för önskade artiklar till medicinska.biblioteken.vgr@vgregion.se .

Senast uppdaterad: 2023-03-14 15:05