Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Om E-biblioteket

E-biblioteket VGR - ett samarbete mellan medicinska biblioteken i Västra Götalandsregionen - är ett viktigt kunskapsstöd för sjukvårdens evidensbaserade arbetssätt.

Alla medarbetare inom hälso- och sjukvård i VGR har tillgång till innehållet i E-biblioteket, både inom regionens nätverk och externt (logga in med VGR-id och aktuellt lösenord till nätverk/e-post).  

En stor del av innehållet i E-biblioteket VGR utgörs av nationella avtal via Eira, samarbetsorganet för Sveriges sjukhusbibliotek, som säkerställer att all vårdpersonal har tillgång till ett gemensamt basutbud med vetenskapliga tidskrifter 

Läs mer om Eira-samarbetet

Som komplement till Eira prenumererar medicinska biblioteken på vetenskapliga tidskrifter och referensdatabaser utifrån behov som finns vid sjukhusen.  

Vetenskapliga artiklar som saknas i E-biblioteket kan beställas kostnadsfritt för medarbetare vid de sjukhus som har bibliotek: NU-sjukvården, Skaraborgs Sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Södra Älvsborgs Sjukhus. 

Senast uppdaterad: 2022-12-12 15:28