Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Om E-biblioteket

E-biblioteket VGR - ett samarbete mellan sjukhusbiblioteken i Västra Götalandsregionen - är ett viktigt kunskapsstöd för sjukvårdens evidensbaserade arbetssätt.

Alla medarbetare inom hälso- och sjukvård i VGR har tillgång till innehållet i E-biblioteket, både inom regionens nätverk och externt (logga in med VGR-id och aktuellt lösenord till nätverk/e-post).  

Innehåll 

En stor del av innehållet i E-biblioteket VGR utgörs av nationella avtal via Eira, samarbetsorganet för Sveriges sjukhusbibliotek som säkerställer att all vårdpersonal har tillgång till ett gemensamt basutbud med vetenskapliga tidskrifter 


Läs mer om Eira-samarbetet 

Som komplement till Eira prenumererar sjukhusbiblioteken i VGR på vetenskapliga tidskrifter och referensdatabaser utifrån behov som finns vid sjukhusen.  

Vetenskapliga artiklar som saknas i E-biblioteket kan beställas via sjukhusbiblioteken. Det är kostnadsfritt för medarbetare vid de sjukhus som har bibliotek: NU-sjukvården, Skaraborgs Sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Södra Älvsborgs Sjukhus. Övriga debiteras enligt gemensam prislista.  
Prislista sjukhusbiblioteken VGR (pdf) 

Sjukhusbibliotek i VGR 

Inom NU-sjukvården, Skaraborgs Sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Södra Älvsborgs Sjukhus finns bibliotek som ger service till personalen vid respektive förvaltning.  
Kontaktuppgifter till sjukhusbiblioteken

Sjukhusbiblioteken kan, i mån av tid, ge service till de förvaltningar i regionen som inte har egna bibliotek. Artikelbeställningar, fjärrlån, informationssökning, handledning och undervisning debiteras enligt en fastställd prislista.  
Prislista sjukhusbiblioteken VGR (pdf) 

 

Senast uppdaterad: 2022-08-04 09:21