Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Om E-biblioteket

E-biblioteket VGR - ett samarbete mellan sjukhusbiblioteken i Västra Götalandsregionen - är ett viktigt kunskapsstöd för sjukvårdens evidensbaserade arbetssätt.

Alla medarbetare inom hälso- och sjukvård i VGR har tillgång till innehållet i E-biblioteket, både inom regionens nätverk och externt (logga in med VGR-id och aktuellt lösenord till nätverk/e-post).  

Innehåll 

En stor del av innehållet i E-biblioteket VGR utgörs av nationella avtal via Eira, samarbetsorganet för Sveriges sjukhusbibliotek som säkerställer att all vårdpersonal har tillgång till ett gemensamt basutbud med vetenskapliga tidskrifter 


Läs mer om Eira-samarbetet 

Som komplement till Eira prenumererar sjukhusbiblioteken i VGR på vetenskapliga tidskrifter och referensdatabaser utifrån behov som finns vid sjukhusen.  

Vetenskapliga artiklar som saknas i E-biblioteket kan beställas via sjukhusbiblioteken. Det är kostnadsfritt för medarbetare vid de sjukhus som har bibliotek: NU-sjukvården, Skaraborgs Sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Södra Älvsborgs Sjukhus. Övriga debiteras enligt gemensam prislista.  
Prislista sjukhusbiblioteken VGR (pdf) 

Sjukhusbibliotek i VGR 

Inom NU-sjukvården, Skaraborgs Sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Södra Älvsborgs Sjukhus finns bibliotek som ger service till personalen vid respektive förvaltning.  
Kontaktuppgifter till sjukhusbiblioteken

Sjukhusbiblioteken kan, i mån av tid, ge service till de förvaltningar i regionen som inte har egna bibliotek. Artikelbeställningar, fjärrlån, informationssökning, handledning och undervisning debiteras enligt en fastställd prislista.  
Prislista sjukhusbiblioteken VGR (pdf) 

 

Senast uppdaterad: 2022-08-04 09:21