Anatomy.TV

Anatomy.TV är en digital anatomisk atlas som består av flera moduler, se beskrivning nedan. Alla resurser kan nås utanför VGR:s nätverk, logga in med vgr-id och lösenord.

Innehåll

Öpnna Anatomy.TV
Lathund till Anatomy.TV

Utbildningsmaterial och lathundar

När du är inne på Anatomy.TV - Klicka på menyn med tre streck längst upp till vänster på startsidan och välj Help. Välj först vilken modul du är intresserad av och klicka på den för att komma till lathund för specifik modul.

Moduler

 • Disease and Conditions
  Modulen har kliniskt fokus och innehåller utbildningsmaterial om olika sjukdomstillstånd i form av filmer, text och slides. Materialet är uppdelat efter specialitet.
 • 3D Atlas
  Anatomisk atlas, uppdelad efter kroppens regioner, där man kan välja vy (anatomi, dissektion, MR-bild, film).  Här finns 3D-modeller som man kan vända och vrida på, och bygga på i lager med muskler, nerver osv. 
 • 3D-real time
  Denna del är interaktiv, och är mer detaljerad än atlasdelen. I högermenyn finns kroppens alla strukturer och funktioner, där man kan bygga upp en hel kropp lager för lager. Denna modul finns också som olika appar beroende på vilken kroppsdel du är intresserad av, sök på Primal pictures i Google play eller Applestore och ladda ner den app du är intresserad av. Apparna kan endast användas på enheter som är anslutna till VGR:s nätverk, alltå inte inte på privata mobiler eller surfplattor. Funkar bäst på surfplattor.
 • Functional anatomy and therapy
  Här kan man se filmer av kroppens olika rörelser under t.ex yoga och styrketräning med utvalda muskler markerade, och med faktatexter om de olika kroppsdelarnas funktioner. Här finns även anatomiskt lexikon och kontrollfrågor till olika moment.
 • Anatomy and Physiology
  Denna modul är indelad i områden såsom histologi, matsmältning, och cellbiologi och har fokus på grundkoncept inom anatomi och fysiologi. Faktatexter är kopplade till de olika delarna.
 • Imaging
  Radiologi med huvudfokus på ultraljud: teknik, bildmaterial, filmer, samt informationstexter.

Praktisk information

Webbläsare
Anatomy.tv kräver webbläsare Chrome eller Edge.

Appar
Det finns flera appar till modulen 3D-Real time, sök på Primal Pictures i Google play eller App store. Apparna kan endast användas på enheter som är anslutna till VGR:s nätverk, alltså inte på privata mobiltelefoner och surfplattor.

Bilder
Kan sparas och användas internt, i till exempel utbildning och patientarbete, till exempel tryckt informationsmaterial. Hänvisa alltid till Primal Pictures logotyp när du använder en bild. Bilder får inte publiceras på extern webb.
Läs mer om villkor för bildanvändning i dokumentet Upphovsrätt och användarvillkor för e-resurser som finns på E-biblioteket.