Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Anatomy.TV

Anatomy.TV är en digital anatomisk atlas som består av flera moduler, se beskrivning nedan. Alla resurser i e-biblioteket kan nås utanför VGR:s nätverk, logga in med vgr-id och lösenord.

Innehåll

Anatomy.TV

  • Webbläsare Anatomy.tv kräver webbläsare Chrome eller Edge.
  • Appar Det finns flera appar till modulen 3D-Real time, sök på Primal Pictures i Google play eller App store. Apparna kan endast användas på enheter som är anslutna till VGR:s nätverk, alltså inte på privata mobiltelefoner och surfplattor.
  • Bilder Alla bilder kan sparas och användas internt, i till exempel patientarbete och utbildning, men behåll Primal Pictures logotyp. Bilderna får inte publiceras i trycksaker eller på extern webb.
  • Utbildningsmaterial och lathundar
    Klicka på frågetecknet (?) längst upp på startsidan www.anatomy.tv,  välj vilken modul du är intresserad av. När det finns ett val, välj New user-interface.

Moduler

3D Atlas Anatomisk atlas, uppdelad efter kroppens regioner, där man kan välja vy (anatomi, dissektion, MR-bild, film).  Här finns 3D-modeller som man kan vända och vrida på, och bygga på i lager med muskler, nerver osv.

3D-real time Denna del är interaktiv, och är mer detaljerad än atlasdelen. I högermenyn finns kroppens alla strukturer och funktioner, där man kan bygga upp en hel kropp lager för lager. Denna modul finns också som olika appar beroende på vilken kroppsdel du är intresserad av, sök på Primal pictures i Google play eller Applestore och ladda ner den app du är intresserad av. Apparna kan endast användas på enheter som är anslutna till VGR:s nätverk, alltå inte inte på privata mobiler eller surfplattor.

Functional anatomy Här kan man se filmer av kroppens olika rörelser under t.ex yoga och styrketräning med utvalda muskler markerade, och med faktatexter om de olika kroppsdelarnas funktioner. Här finns även anatomiskt lexikon och kontrollfrågor till olika moment.

Anatomy and Physiology Denna modul är indelad i områden såsom histologi, matsmältning, och cellbiologi. Faktatexter är kopplade till de olika delarna.

Imaging Bilder från ultraljudsundersökning av armar och ben.

Clinical specialities Kroppen sorterad efter kliniska specialiteter, t.ex audiologi och kiropraktik.

Therapy Fokus på behandlingar, t.ex akupunktur och massagebehandlingar.

Senast uppdaterad: 2021-09-15 13:29